Actueel:

Driemaaldrie

Rond 2009/2010 was er een site genaamd Driemaaldrie, waar je verhalen kon delen over "herinneringen, belevenissen, ervaringen". Wij hebben daar allebei verhalen geplaatst; sommige waren eerder geplaatst op onze verloren gegane blogs. Die site is opgeheven, maar we hebben de verhalen teruggevonden en die toegevoegd aan onze teksten op deze site.

Weblogs

Vanaf 2005 zijn we, naast het schrijven van poëzie en proza, aan het webloggen, ofwel bloggen.
Op Positief Bericht plaatste Marijke dagelijks een positief bericht uit het nieuws, op De Zonzijde meer persoonlijke verhalen.
Gauke begon het dagelijkse Niklas-blog min of meer als vervolg op de "affiches" die hij met enige regelmaat in zijn werkomgeving ophing. Dat waren invallen, observaties en taalgrappen. Dwarsbongel kwam later, met columns, verhalen en de verslagen van de "De zoektocht naar de voetsporen van mijn vader": een poging om aan de hand van bewaard gebleven correspondentie iets te achterhalen van de verhalen die hij nooit heeft kunnen horen vertellen door zijn vader.

Deze vier blogs zijn geruïneerd bij de "migratie" van web-log.nl naar een nieuw platform. Sanoma heeft zo geklungeld, dat vele gebruikers maandenlang niet bij hun blogs konden, waar ze jarenlang heel veel energie in hebben geïnvesteerd. Na meer dan een jaar zijn de diacritische tekens nog steeds niet hersteld, sommige bloggers missen essentiëe afbeeldingen enzovoorts.
Dit was een enorme domper, die het ritme er uitgehaald heeft bij ons. De vele contacten die we op deze manier hadden, zijn tijdelijk volledig lamgelegd en sommige zijn verloren gegaan.

Net als veel web-loggers zijn wij elders begonnen met nieuwe blogs. Gauke heeft Dwarsbongel (2) voortgezet op Blogspot, Niklas "logeert" daar.
Marijke heeft bij Blogspot Aangename Berichten opgezet en Tabernakel als vervolg op haar eerdere blogs.
Onlangs is Marijke begonnen met De Schoonheid Van De Stad Emmen, als tegenwicht tegen de herhaalde, in onze beleving absurde publicaties dat Emmen een van de slechtste plaatsen in Nederland zou zijn om te wonen. Duidelijk in elkaar geflansd door mensen die niet in Emmen wonen, en merkwaardige (Randstedelijke?) normen hanteren om ons leefgenot te beoordelen.

Pontjespoezie

We hebben in 2010 meegedaan aan de wedstrijd Pontjespoëzie van de Vereniging Vrienden van de Voetveren. Klik voor de inzendingen van Marijke: Veerpont Olst-Welsum en Gauke: Tot hier.... Gauke´s gedicht kreeg de derde prijs.

Verhuizing Schrijfwerk

De pagina´s met Schrijfwerk van Marijke en Gauke is in de periode november/december 2010 van Gauke´s oude "homepage" met het moeilijke adres verhuisd naar Gauke & Marijke´s nieuwe website gaumar.nl
Daar worden ook de projecten ondergebracht die tot nu toe op de site van Gauke´s opgeheven bedrijf stonden.

Gedichtendag 2010

Vanaf donderdag 28 januari 2010 n.m., Gedichtendag, is Boekhandel Iwema in Assen een presentatie te zien, met gedichten en foto´s van Marijke van der Scheer en Gauke Zijlstra.
Een deel van de gedichten is gemaakt bij beeldende kunst, en ook die kunstwerken zijn afgebeeld. Deze werken zijn van Joost Barbiers, Hermione Velthuis, Ellen Kroeze en Dick Lubbersen, Maarten van Leuken, Geertje Biessen, Diny Kwant en Elsje de Koster. De laatste twee namen als cursisten van Edith Stoel deel aan het project SteenLetterBeeld.
De presentatie zal nog tot ongeveer een week na Gedichtendag te zien zijn.

Assen aan Zee

Van vrijdag 18 t/m zondag 20 september 2009 speelt het project Assen aan Zee, met poëzie, theater en verhalen. Het vind plaats op authentieke schepen langs de Vaart.
Gauke heeft in het kader van Assen aan Zee een presentatie gemaakt van eigen gedichten en foto´s en schilderijen van Edith Stoel. Deze presentatie is te zien en te horen bij Boekhandel Iwema gedurende het festival en nog ca. 2 weken daarna.
Assen aan Zee is een prominent onderdeel van het Axis Festival.
Op zaterdag 19 en zondag 20 september vind tegelijkertijd de kunstroute Kunst aan de Vaart plaats.
Update: Mijn presentatie voor "Assen aan Zee" is nu online te zien. Sfeerbeelden zijn op deze site te zien.

 
Presentatie KunstKwartier Waanderveld

Op zondag 7 juni 2009 is de gezamenlijke opening en open huis van de vier zelfstandige ondernemingen van KunstKwartier Waanderveld .
Tijdens dit evenement zullen Marijke van der Scheer en Gauke Zijlstra gedichten voordragen, die zijn geïnspireerd op het werk van de betreffende kunstenaars.
Verder treden op Triodelux, Tinkers, drinkers & dreamers, Jan Derks, Martin Groenewold, Jazzventure en Vreemde Vennoten. Ook zijn er modeshows.
Uiteraard is er volop te genieten van prachtige beeldende kunst in diverse vormen en stijlen.

KunstKwartier Waanderveld is een samenwerkingsverband van Atelier Helderrood, Galerie Dijkstra (voorlopige website), Galerie Opera VII en Atelier Abel, respectievelijk gevestigd Waanderweg 142, 130, 134 en 144 te Emmen. Aanvang 13:45 uur, einde 19:15 uur.
Voor meer informatie, het programma (ook PDF-download) en route-informatie: klik bij Galerie Opera VII op "Nieuws".

Klik hier voor het inleidende gedicht (met de inspirerende illustraties).

 
Poëzie en Kunst bij KunstTotaal.
 
Zondag 29 maart 2009 vindt bij KunstTotaal in Emmen de eerste poëziemiddag plaats.
Een zevental dichters leest voor uit eigen werk en net als in de beeldende kunst zal blijken, dat ieder z´n eigen stijl heeft. Dit zorgt voor een afwisselende middag, waarin ruimte is voor poëzie en beeldende kunst.
De deelnemende dichters zijn: Muzikale ondersteuning van Jan de Wilde.
 
KunstTotaal is op zondag open van 13.30 – 16.00 uur. De dichters dragen in twee blokken hun werk voor, te beginnen om 14.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd om dit evenement bij te wonen.
De toegang is gratis.