Edith Stoel Gauke Zijlstra Hetty Steijger Jan de Wilde  
Home
Galerie
Actueel
Contact en Links

Zoektocht: Gauke Zijlstra

Taal is voor mij een uitdrukkingsvorm van gedachten en gevoelens. In die zin heb ik geen vast thema. De gedachten en gevoelens die mij aanraken, zijn in principe allemaal geschikt als onderwerp van mijn schrijven. Geschreven heb ik vanaf de tijd dat ik in het cabaretgroepje van een jeugdvereniging meehielp onze eigen sketches te schrijven. Naast mijn technische carrière heb ik af en toe een verhaal of gedicht ingezonden, dat redelijk vaak werd gepubliceerd.
Omstreeks 1995 ben ik me gaan toeleggen op gedichten. Van 1996 tot 2007 ben ik lid en contactpersoon geweest van de dichtersgroep Schrijverskamer de Clique.

De laatste tijd is mijn grootste "productie" te vinden op mijn weblogs. Als Niklas probeer ik elke dag een spreuk, kreet of observatie te plaatsen. Op mijn weblog Dwarsbongel plaats ik korte verhalen en columns.

Beeldmateriaal is voor mij een inspiratiebron. Het project SteenLetterBeeld met Edith Stoel, een samenwerking van 20 beeldend kunstenaars en 9 dichters, is daarin tot nu toe het hoogtepunt.
Het samenwerken met een musicus voegt nu een nieuwe dimensie toe.