Dit is een reactie op Marijke´s weblog Schepping

Schepping?

Ik ben opgevoed met de eenduidige waarheid van het Bijbelse scheppingsverhaal. Voordat ik met de evolutietheorie in aanraking kwam, was mijn jeugd voorbij. Er zijn in mijn leven genoeg dingen gebeurd om aan vaststaande waarheden te gaan twijfelen, en daar ben ik blij om: anders zou ik waarschijnlijk in een "gekkenhuis" terecht zijn gekomen.
 
In plaats van "de waarheid" zijn er de "waarschijnlijkheden" gekomen. Die behouden de vrijheid om te veranderen met veranderende kennis. Tot dat moment mogen de waarschijnlijkheden met verve verdedigd worden.
 
Nu zelfs Andries Knevel openlijk tot de conclusie gekomen is, dat het zeer onwaarschijnlijk is dat God de wereld in 6 x 24 uur geschapen heeft, is hij in mijn achting gestegen. Niet omdat hij nu ineens intelligenter is geworden, maar blijk geeft zijn analytische geest niet alleen te willen gebruiken om onzin te verzinnen om zijn gelijk te "onderbouwen".
 
Dat de ontwikkeling van de aarde en haar levende have een weg gevolgd heeft die heel veel lijkt op de evolutietheorie, is veel waarschijnlijker en logischer dan het simplistische scheppingsverhaal, dat stamt uit de tijd dat ook onze voorouders behoorden tot, wat wij nu noemen, "primitieve volkeren".
 

© Gauke Zijlstra, 2009
Dit is mijn reactie op Marijke´s blog Schepping,
samen eerder gepubliceerd op De Zonzijde