Edith Stoel Gauke Zijlstra Hetty Steijger Jan de Wilde  
Home
Galerie
Actueel
Contact en Links

Zoektocht: Hetty Steijger

Hoewel het werken met videocamera´s een steeds grotere rol is gaan spelen in mijn leven, kan ik er niet omheen dat ik van oorsprong tekenaar en schilder ben.
Mijn werk had aanvankelijk een erotisch karakter, maar het kreeg steeds meer een apocalyptische uitstraling. Ik begon met het creŽren van installaties al of niet gekoppeld aan performances.
Na 1990 werd mijn werk milder en kreeg meer landschappelijke en natuurlijke elementen, terwijl het ambachtelijke schilderen weer een rol begon te spelen. De recentere installaties zijn vooral vooral verhalend met autobiografische elementen.
Sinds enkele jaren combineer ik mijn passie voor tekenen en schilderen met die voor paarden. Vooral het bewegingspatroon van paarden, al of niet met ruiter, intrigeert me. Door het filmen van paarden raakte ik zodanig geïnspireerd dat ik potlood, krijt en penseel ter hand heb genomen om de ambachtelijke bagage vanuit mijn opleiding, om te zetten in paardentekeningen en -schilderijen. Veel van mijn schilderwerk is abstract of geabstraheerd en sober van kleur.

Ik werk al een aantal jaren intensief samen met Jan de Wilde, tegenwoordig als Steijger en Wilde Productions v.o.f. Onze exposities bestaan veelal uit installaties met als hoofdmoot TV-schermen in combinatie met video-art.